Hová tart Tajon Buchanan?

Digiqole Ad

Egy jó ideje már nem csak Alphonso Davies és Jonathan David nevéből áll a kanadai labdarúgás, hiszen Buchanan személyében egy újabb kanadai tehetség kopogtat az európai topfutball ajtaján. Képes lesz őt megtartani a Club Brugge? Cikkünk eredetileg az Unibeten jelent meg.

buchanan
(fotó: Joris Verwijst/Orange Pictures/BSR Agency/Getty Images)

Hol folytatja Tajon Buchanan?
UNIBET

A Club Brugge háza táján olyan tudatos építkezés folyik, amelynek hála nemcsak Belgium egyeduralkodójának mondhatta magát évekig, de a 2018-19-es idénytől fogva rendszeres BL-szereplő. A kék-feketék 2020-ban újjászervezték az akadémiájukat, ami már nem egy nagy nevet nevelt ki azóta, ugyanis Charles de Ketelaere és a nemrégiben a Lipcséhez szerződő Lois Openda szintén ott pallérozódott.

Az MLS-ben felfedezett Buchanan 2021-22 telén érkezett a belga élvonalba. Első teljes, ám sérülésekkel tarkított szezonjában 20 bajnokin kezdve egy gól és négy gólpassz került a neve mellé, noha csapata csak negyedik lett a Jupiler League-ben. Megkerülhetetlen szerepére ugyanakkor jól rávilágít, hogy a 2022-23-as Bajnokok Ligájában, amikor egészséges volt, mindig kezdett – ezt két gólpasszal hálálta meg.

A jobblábas támadó alapvetően a jobbszélen mozog otthonosan, ahonnan tud az alapvonal felé cselezni, de a másik oldalról is előszeretettel húz befele az erősebbik lábára.

Inter Milan

Az lenne a legkevésbé meglepő, ha az Internél folytatná pályafutását Buchanan, mert a milánóiak már májusban tárgyaltak a Brugge-zsel a kanadai megvásárlásáról – állítja az Athletic. Az olasz bronzérmes Denzel Dumfries esetleges távozása miatt kezdett el érdeklődni a sokoldalú játékosként. Érkezése esetén a Nerazzurri megszokott 3-5-2-es formációjában szerepelne szárnyvédőként, ami ugyancsak nem áll távol a kanadaitól, mivel a New England Revolutionben és a Club Brugge-ben egyaránt megfordult ott korábban. Mindenesetre gyorsasága és technikai képességei révén tökéletesen illene az Inter kontrajátékába, igaz, a védekezés már kevésbé tartozik az erősségei közé.

Club Brugge

Habár többek között a Manchester United és a Chelsea is figyelte Dumfriest, a holland távozása korántsem biztos. Ezen forgatókönyv esetén Buchanan maradhat a kék-feketéknél; meglehet, a Serie A túl nagy ugrás lenne számára, tekintve, hogy még nem volt sok lehetősége megmutatni magát a 17-szeres belga bajnoknál. Az már más kérdés, hogy ha jelenlegi klubjánál folytatná, nem lenne meg a garantált nemzetközi szereplés, hiszen a Club Brugge az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében csatlakozik be a sorozatba. Buchanan pályafutása szempontjából kulcsfontosságú lesz, hogy sikerül-e sérülés nélkül abszolválnia a következő évadot.

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további cikkeket a labdarúgás világából nálunk!

Kiemelt kép: Joris Verwijst/Orange Pictures/BSR Agency/Getty Images

 Forrás: The Athletic, The Athletic, The Mastermind Site

További cikkeink