Hová tart Rasmus Höjlund?

Digiqole Ad

Höjlund a 2022-23-as Serie A-szezon egyik legnagyobb felfedezettje lett, nem csoda, hogy sorban állnak érte a topklubok Olaszországból és a Premier League-ből is. Cikkünk eredetileg az Unibeten jelent meg.

(fotó: Emilio Andreoli/Getty Images)

Hol folytatja Rasmus Höjlund?
UNIBET

Azóta, hogy 2019-20-ban az Atalanta története során először kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe, kijelenthető, hogy lezárult egy korszak a bergamóiaknál. Papu Gómez, Josip Ilicic, Robin Gosens, Cristian Romero és a többi alapember távozása után Gian Piero Gasperininek 2022 nyarán újjá kellett építenie a csapatát.

Ekkor érkezett Rasmus Höjlund, aki kulcsszerepet játszott az Atalanta direktebb támadójátékában, illetve abban, hogy az együttes visszajutott a nemzetközi kupaporondra. A Sturm Grazban fél idény alatt eladta magát, most pedig egy év után teheti át a székhelyét a klubfutball elitjébe.

Robbanékonysága és fizikai ereje miatt rögtön Erling Haalandhoz hasonlítják; az első olaszországi szezonjában szerzett tíz gól és a négy kiosztott gólpassz bizonyítja, hogy az összehasonlítás nem alaptalan.

Manchester United

Minden bizonnyal Höjlund Manchester Unitedba való igazolásától a leghangosabb a sajtó, nem mellesleg régóta köztudott, hogy a Vörös Ördögök egy középcsatárral szeretnék megerősíteni a keretüket. Azok után, hogy a Tottenham Hotspur nem hajlandó rivális csapatba elengedni Harry Kane-t, Erik ten Hagék elsőszámú célpontjává lépett elő a dán center. A talkSPORT információi szerint viszont  a United kénytelen lesz megválni néhány játékosától, hogy megengedhesse magának Höjlund leigazolását.

Atalanta

Bergamóban robbant be az európai topfutball vérkeringésébe a márciusi válogatott szünetben ötször beköszönő dán támadó, így egyáltalán nem kizárt, hogy még egy évet marad kék-feketében. Az Atalanta eltökélt, hogy legalább még egy idény erejéig a Gewiss Stadionban tartsa tehetségét; a hírek szerint 50 millió alatt nem fogad el ajánlatokat a klub. Gasperini irányítása alatt jó kezekben van, aki jó véleménnyel van játékosáról. Az olasz szakvezető beismerte, hogy mennyire meglepődött a munkabírásán és futómennyiségen, amit meccsről meccsre nyújt. Höjlund még egy év múlva is csak 21 éves lesz, ebből kifolyólag lesz még ideje megugrani a következő lépcsőfokot.

Juventus

Bár a Juventus az UEFA-val való közös megegyezéssel visszalépett a 2023-24-es EKL küzdelmeitől, az Öreg Hölgy neve még mindig csábítóan hangzik a Serie A labdarúgói számára. Nem újkeletű a Juve érdeklődése, az olasz rekordbajnok már a Sturm Grazban figyelemmel kísérte a dán válogatott teljesítményét. Akkor végül az Atalanta lépett elsőként, de Dusan Vlahovics – akinek bizonytalan a jövője a Zebráknál – távozása esetén ismét beszállna a Juventus a Höjlundért folytatott versenybe – számolt be róla a Calciomercato. 

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további cikkeket a labdarúgás világából nálunk!

Kiemelt kép: Emilio Andreoli/Getty Images

Forrás: Sky Sports, talkSPORT, Calciomercato