„Kiteszem a szívemet a hazámért” – Nikola Serafimov-interjú

Digiqole Ad

NB I × idegenlégiósok = Footballhun TV-interjú. Ez új sorozatunk képlete, amelyben volt és jelenlegi NB I-es légiósokkal készítünk rövid interjút, ahol az illető magyarországi tapasztalatairól, céljairól, élményeiről tudhattok meg többet. Ezúttal a Zalaegerszeg új igazolásával, Nikola Serafimovval készítettünk interjút. Serafimov rögtön alapember lett a ZTE-ben, még a második fordulóban egyenlítőgólt is szerzett az észak-macedón játékos.
Footballhun TV-tartalom.

Serafimov
Serafimov hoszútávon lehet a ZTE védelmének az alapköve (fotó: ZTE)

Miért döntöttél úgy, hogy Zalaegerszegre igazolj?
Azért írtam alá Zalaegerszeghez, mert meggyőzőnek találtam a klub projektjét – a fiatal játékosokban megbíznak, és lehetőséget adni nekik, hogy megmutassák magukat.

Hogyan értékeled a csapat eddigi teljesítményét?
Úgy gondolom, hogy a játékunk minden mérkőzésen egyre jobb. Jól kezdtünk egy kemény mérkőzésen, egy fontos ponttal a Vidi ellen, de ezt követően a következő két meccsen ingadoztunk. Több pontot érdemeltünk volna az eddigi fordulók során.

Mik a céljaid a szezonban?
Mindenképpen szeretném segíteni a csapatot fejlődésben, és véleményem szerint csak akkor tudjuk elérni céljainkat ebben a szezonban, ha csapatként együtt maradunk. A csapatszellem mindent felülír.

Hogyan tetszik a város, illetve a klub?
Szeretem a várost és az embereket. Mindenki olyan kedves és meleg itt.

Célod a válogatott?
Minden játékos álma, hogy egyszer a válogatottjában játsszon, kemény munkával és türelemmel elérheti mindenki az álmait. A legjobbat nyújtom azóta, hogy elkezdtem focizni, és továbbra is így fogok dolgozni, még keményebben. Nagyon örülök, hogy fiatal játékosként is bekerültem a válogatott keretébe, és kész vagyok odaadni a szívemet ezért a mezért és hazámért (Macedón Köztársaság – a szerk.).


Serafimov az interjú készülte óta hivatalosan is megkapta élete első válogatott meghívóját: a szeptemberi vb-selejtezőkön, nevezetesen Örményország és Izland ellen még nem kapott lehetőséget, de ki tudja, talán a románok ellen eljön a védő nagy pillanata.

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: ZTE