Vlahovics: három támadó elegendő lesz a pótlására?

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, Arthur Cabral az egyik a három támadó közül, akit Vlahovics pótlására szerzett a klub, a goal.com-on érhető el.

Vlahovics
fotó: Gabriele Maltinti/Getty Images

Hivatalos: megvan Vlahovics utódja!

A Fiorentina már egy nappal a szerb támadó eligazolása után szerződtette Arthur Cabralt.

Már némileg hangolódott elsőszámú gólvágója elvesztésére a Fiorentina. A téli átigazolási időszak során megszerezte Jonathan Ikoné (Lille) és Krzysztof Piatek (Hertha) játékjogát is. A duó immáron azzal a Cabrallal egészült ki, aki a Basel színeiben príma idényt zárt eddig. 31 pályájára lépésén 27-szer szomorította ellenfele kapusát, ráadásul nyolc gólpassz van még a neve mellett.

Nem meglepő, hogy vezeti a Konferencia Liga, illetve a svájci bajnokság góllövőlistáját a brazil ék, akinek a bejelentését stílusosan vitte véghez a Fiorentina, történelmi vonatkozással. A kőbe szúrt kard Arthur király történetére emlékeztet.

Igyekezett tehát átigazolási politikájához hűen pótolni Dusan Vlahovicsot Vincenzo Italiano együttese; emlékezhetünk, hogy Federico Bernardeschit Federico Chiesához hasonlóan a saját utánpótlásuk nevelte ki, majd nagy haszonnal adták el a Juventusnak. Egykoron a szerbért is kevesebbet fizetett a Fiorentina mint kétmillió euró.

Cabral megörökölte Vlahovics kilences mezét, ezzel még nagyobb terhet kapva; nem egyszer bukott már bele a korábbi sztár pótlásába egy új igazolás, elég csak Keita Baldéra gondolni, aki a Monacóhoz csatlakozott közvetlenül azután, hogy Kylian Mbappé távozott a klubtól.

Arthur két összecsapáson egy gólpasszal segítette eddig új csapatát; a pályán kívül egyelőre figyelemfelkeltőbb…

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: goal.com

Forrás: goal.com/it