Nem tanul a Nottingham Forest, megvan a 16. vétel

Digiqole Ad

Legújabb hírünk, melyben azt is taglaltuk, a Nottingham Forest U17-es világbajnokot szerződtetett, a goal.com-on érhető el.

Nottingham Forest
(fotó: Getty Images)

A tizenhatodik (!) érkezőjét jelentette be a PL újonca

GOAL.COM

A Nottingham Forest csapata költötte a harmadik legtöbbet eddig a transzferpiacon.

30 millió euró ellenében sikerült tető alá hozni az üzletet, amelynek keretében Morgan Gibbs-White innentől a Forestet erősíti egyes bónuszok beteljesülésével további 20 millió euró ütheti a Wolverhampton markát. Az angol középpályás hosszú távra tervez, mivel ötéves szerződés köti a kétszeres BEK-győzteshez; a tízes számban láthatjuk az újonc színeiben.

Miután nyolcéves korától kezdve végigjárta a Wolves akadémiáját, Gibbs-White a 2018-19-es szezon nyitómeccsén debütált a Premier League-ben az Everton ellen. Tavaly kölcsönjátékosként pallérozódott a Sheffield Unitednál, ahol remek teljesítményt tett le az asztalra: oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Sheffield elérje a Championship play-off helyeinek egyikét. A rájátszásban pont a Nottingham jelentette a végállomást a Pengék számára.

A Forest menedzserével, Steve Cooperral két periódusban is együtt dolgozott karrierje során: egyszer a Swansea-nál, később pedig az U17-es angol válogatottnál fonódott össze a pályafutásuk, itt 2017-ben U17-es vb-t nyertek.

Egyedül a Barcelona, valamint a Chelsea áldozott többet erősítésre, mint a patinás angol klub.

Jesse Lingard, Dean Henderson, Orel Mangala, Moussa Niakhate, Omar Richards, Neco Williams, Wayne Hennessey, Taiwo Awoniyi, Remo Freuler, Emmanuel Dennis és Cheikhou Kouyate mellett további négy spíler 157 millió euróért cserébe tette át a székhelyét a City Groundra.

Kérdés, ezek a játékosok milyen arányban maradnának az együttesnél egy esetleges kiesést követően. Emlékezhetünk, 2018-ban a Fulham, 2021-ben pedig a Norwich City sztárok sorát szerződtette feljutóként, mégsem sikerült a bennmaradás. Ráadásképpen egy teljesen új csapatot kényszerült építeni a két klub a másodosztályra.

Példának okáért a Bournemouth ebből a szempontból sokkal tudatosabban vásárolt a másik két újonchoz viszonyítva.

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Getty Images

Forrás: BBC, Sports Brief