Rafa Benítez visszatért a La Ligába

Digiqole Ad

Legújabb hírünk, melyben azt is taglaltuk, Rafa Benítez a kezdetektől fogva meggyőzőnek találta a Celta Vigo ajánlatát, a goal.com-on érhető el.

(fotó: Denis Doyle/Getty Images)

Közel a megegyezés: BL-győztes edzője lehet a Celtának
GOAL.COM

Közel a megegyezés: BL-győztes edzője lehet a Celtának

A Celta Vigo és Rafa Benítez közötti mai tárgyalások jól haladtak, egy-két napon belül nyélbe üthetik a megállapodást.

Luis Ocampos, a Celta Vigo stratégiai tanácsadója néhány napja vette fel a kapcsolatot Rafa Benítezzel, és azóta egyértelművé vált, hogy mindkét fél nyitott a hosszútávú, közös munkára – írja a Marca.

Bár a galíciai klub elsőszámú kiszemeltje az az Andoni Iraola volt, akinek a kezei alatt a Rayo Vallecano stabil középcsapattá vált, a baszk vezetőedző végül a Bournemouth kispadjára ült le.

Noha a Celta Vigo együttese már a La Liga 31. fordulójában egy pontra megközelítette a biztos bennmaradást jelentő 40 pontos határt, a szezonvégi rossz formájuknak köszönhetően az utolsó játéknapon is izgulniuk kellett a vigóiaknak a bennmaradásért. Mindez a bajnok Barcelona 2-1-es legyőzésével összejött, ám jövőre már egy kevésbé drámai szezonban reménykednek a Celtánál Benítezzel a kormánynál.  

Rafa Benítezt több klub is megkörnyékezte a Premier League-ből és a La Ligából, de eddig csak a Celta ajánlata bizonyult meggyőzőnek a spanyol tréner számára. A Liverpollal a Bajnokok Ligáját elhódító szakvezető legutóbb éppen a másik liverpooli csapatot, az Evertont irányította még a 2021-22-es idényben. Korábban olyan más patinás klubok élén fordult meg, mint a Valencia, a Real Madrid, a Napoli, az Inter, a Chelsea vagy a Newcastle.

FRISSÍTÉS

Megtörtént a hivatalos bejelentés:

Szerző: Bózsik Tamás Pál – főszerkesztő

Olvass további cikkeket a labdarúgás világából nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Denis Doyle/Getty Images

Forrás: AS