Hoffenheim-mestermunka: iksz a Bayern München ellen

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, igazi adok-kapok lett a Hoffenheim-Bayern München meccsből, a goal.com-on érhető el.

Hoffenheim
(fotó: Markus Gilliar/GES-Sportfoto/Getty Images)

Ezúttal a Hoffenheim ellen veszített pontokat a Bayern München

GOAL.COM

Egy önbizalomtól duzzadó Bayern München látogatott a PreZero Arénába szombat délután, miután méretes zakót szabott ki a hétközi BL-nyolcaddöntőn az RB Salzburgnak. Ami azt illeti, remek időpontban érkezett az a fölényes siker, hiszen jó néhányszor megingott az utóbbi időben a címvédő, valamelyest vesztve is a klub a nívójából. És bizony, a Hoffenheim elhitte, hogy lehet keresnivalója.

Abból a szempontból adva volt a pikantéria, hogy Nagelsmann korábbi csapatával nézhetett farkasszemet. A Hoffenheim most Sebastian Hoeness irányításával kezd azokba a magasságokba visszajutni, mint amilyenekben a Bayern jelenlegi edzőjével tartózkodott korábban.

Megint pontokat hullajtott tehát Nagelsmann alakulata egy rangadón, ennek ellenére is tízpontos előnnyel vezetik a bajorok a Bundesligát.

Egyenrangú ellenfelek a forduló rangadóján

Nagy elánnal kezdett a Hoffenheim: már az ötödik percben ziccerbe kerültek Andrej Kramaricsék, éppenséggel a horvát támadó vehette volna be Manuel Neuer kapuját.

A jó kezdés ellenére lassan helyreállt a világ rendje, és a Bayern átvette a találkozó irányítását. Újfent három védővel játszott a címvédő, ráadásul Kingsley Comannal és Serge Gnabryval nagyon támadószellemű volt a csapat, így a szélső területeket könnyedén ki tudta használni a kontráknál a Hoffenheim.

Bayern München
David Raummal meggyűlt a baja Serge Gnabrynak, aki képtelen volt tartani ellenfelét (fotó: Uwe Anspach/picture alliance/Getty Images)

Egy ilyen, a szélen lejátszott szituációból a 32. percben Christoph Baumgartner talált be, David Raum gyönyörű beadásából. A német szárnyvédő oldalán vezette akcióinak a 46%-át a TSG az első félidő során, nem kérdés, nagyot játszott. Még nyáron érkezett a Greuther Fürth csapatától, jóllehet hamar felvette a Bundesliga ritmusát.

Ahogyan az egész hazai alakulat elemében volt, amely intenzív letámadásával sok gondot okozott a bajoroknak, nem csoda, hogy Müllerék leginkább pontrúgásokat követően tudtak veszélyt teremteni az első 45 perc folyamán.

Mikor a labdakihozatalon volt a sor, a bajorok úgy próbáltak létszámfölényt kialakítani, hogy Joshua Kimmich, esetleg Jamal Musiala eltolódott a szélre – míg kettejük közül a másik belső középpályás pedig középen kérte el a játékszert -, ennek okán négy a három elleni szituációkat alakítottak ki. Erre azért volt szükség vendég szempontból, mert a Hoffenheim – válaszul a müncheniek 3-4-3-jára – szintén átállt 3-4-3-ra; ennélfogva sok egy az egy elleni párharcot alakított ki Hoeness legénysége.

Annyi kockázattal természetesen járt a formációváltás, hogy az idő előrehaladtával ezekből az ütközetekből egyre nehezebben tudtak győztesen kikerülni a kék mezesek, ami annak fényében érthető, hogy a nyomásgyakorlást követően hamar vissza kellett rendeződnie a hazaiaknak, hogy felállt védelemre vezesse akcióit az éllovas.

Miután már két lesgólt szerzett a vendég csatársor, lőtt egy érvényeset is a szünet előtt, méghozzá Robert Lewandowski révén.

Hoffenheim
Lewandowski és Kramarics: a két ék párharcát a lengyel nyerte, noha az összecsapást nem is (fotó: Markus Gilliar/GES-Sportfoto/Getty Images)

Sok hősjelölt

Igyekezett ritmust váltani a Bayern München a fordulást követően, agresszívan letámadott – akár öt emberrel, már a kirúgáskor. Lewandowski támadta Baumannt, Müller és Sané pedig a két belső védőre figyelt, akik a kispasszos labdakihozatalokért voltak felelősek; ennek eredménye egy újabb lesgól lett, ugyanis szervezetten, sok futással vitték véghez a letámadást.

Záporoztak a lehetőségek a folytatásban, Baumann elképesztő bravúrokat mutatott be többek közt Gnabry lövésénél, aki az 56. percben a második hullámban érkezett, majd nem sokkal később egy kapufát lőtt. Látszódott, hogy kezdtek elfogyni Sebastian Hoeness játékosai, egyre több hibát vétettek a labdakihozataloknál. Mondhatni, ekkor a tűzzel játszottak, ámbár a Bayern magas védekezése ellenére sem adták föl a saját játékukat.

Végül a csereként beállt Choupo-Moting, valamint Bruun Larsen csakugyan hős lehetett volna, ahogyan Kramaricsnak is voltak ziccerei; a horvát egymaga lőhetett volna akár hármat, egy jobb szezonjában mindez összejött volna, 2021-22-ben viszont mindössze négy alkalommal zörgette meg a hálót.

Egy élvezetes, sok helyzettel tarkított, valamint villámgyors átmenetekben gazdag összecsapást láthattunk, amely igazságos végeredményt hozott.

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Markus Gilliar/GES-Sportfoto/Getty Images