Koeman segédje állítja: „Rosszul bántak a hollanddal a Barcánál”

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, Koeman munkájának voltak pozitív hatásai is a Barcelonánál, a goal.com-on érhető el.

Koeman
(fotó: Eric Alonso/Getty Images)

„Nem ezt érdemelte Barcelonában” – kitálalt Koeman korábbi segédje

GOAL.COM

Henrik Larsson úgy fogalmazott, hogy a holland szakember nem kapta meg a megfelelő támogatást a klubtól.

A korábbi közönségkedvenc Koeman 2020 nyarán tért vissza a Camp Nouba – immáron edzőként, miután korábban például az ő szabadrúgásgólja döntötte el az 1992-es BEK-döntőt. Azonban regnálása csupán 14 hónapig a Barcelona vezetőedzőjeként.

„Az első idényben minden remekül alakult, egészen 2021 márciusáig, amikor is kikaptunk a Granada ellen otthon – elevenítette fel Larsson, Koeman edzői stábjának egykori tagja, aki szintén volt a Barcelona játékosa. – Innentől kezdve éreztük, hogy egyértelműen kevesebb támogatást kapunk a vezetőktől, és ez így folytatódott a 2020-21-es idény végéig.”

„Még a nyári szabadságunk idején sem tudtuk, hogy ugyanaz marad-e az állásunk a következő szezonra is; roppant későn hozott döntést a vezetőség, ami szégyen – folytatta a korábbi svéd válogatott. – Engem ez nem izgatott, de Koeman jobb bánásmódot és több tiszteletet érdemelt volna. Annak tekintetében, hogy mennyit dolgoztunk az együttes sikeréért, Koemant igenis időben tájékoztatni kellett volna a jövőjével kapcsolatban.”

Koeman munkájának pozitív hatásai; a Messi-ügy

Bár a Koeman-éra a futballszeretők emlékezetében nem fényes emlékként maradt jelen, nem szabad elfelejteni, hogy a holland trénernek komoly érdemei vannak a Barcelona tehetségeinek jelenlegi tündöklésében; korábban – többek közt – Ansu Fatinak, Óscar Minguezának és Nicónak szintén lehetőséget adott. „Koeman pazarul csinálta, hogy megannyi fiatalnak játékperceket biztosított – így Larsson. – Egy olyan alapot adott a Barcelonának, amelyből a későbbiekben profitálhat.”

Nem utolsó sorban a Messi-transzferre is kitért a fotbollskanalen-nek adott interjújában a Barca-legenda.

„Soha nem gondoltuk volna, hogy Messi egyszer elhagyja ezt a klubot, elképzelhetetlennek tűnt. Nem volt könnyű, ugyanis edzőként ilyenkor csak a munkára szabad koncentrálni, a különböző sajtóhíreket, külső hangokat ki kell zárni. Voltak napok, amikor nem tudtuk, hogy másnap még a Barcelona kötelékeiben lesz-e. Ez könnyen így maradhatott volna, ámbár Joan Laporta nem megfelelő vezetésének hála Messi végül távozott.”

Szerző: Bózsik Tamás – főszerkesztő

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: Eric Alonso/Getty Images

További cikkeink