Tíz volt DVTK-s, akik a kiesés miatt akár vissza is térhetnek

Digiqole Ad

Mint tudjuk, majd egy évtized után kiesett az NB I-ből a Diósgyőri VTK csapata. Az utóbbi időben nem ritka, hogy nagynevű magyar játékosok hazaigazolnak (elég csak Király Gábor-Haladás, vagy Gera Zoltán-Ferencváros példát felhozni), viszont lassan megszokássá válik a másodosztályt választani. Jöjjön 10 egykori DVTK-játékos, némelyiküknél az sem elképzelhetetlen, hogy a nyáron visszatérnek!
Footballhun TV-tartalom.

DVTK
Nagy nevek, mi tagadás! (fotó: dvtk.eu)

2020 februárjában Feczesin Róbert óriási meglepetésre igazolt Újpestről Angyalföldre. Az ő példáját követve pedig olyan játékosok tértek haza (főleg a Vasashoz és a DVSC-hez) mint a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs, Korhut Mihály, Radó András, Pekár László, Sós Bence, Berecz Zsombor és még lehetne sorolni. Nem lennénk meglepve tehát, ha hasonló lenne a helyzet Miskolcon. Főleg azért is, mivel a másodosztályban lehet szerepeltetni légiósokat, de nem célszerű, ugyanis rengeteg anyagi támogatástól esne el a klub. A DVSC-ben és a Vasasban is 1-1 légiós szerepelt, ők viszont második számú kapusként kettős állampolgársággal. Nevezetesen a szlovák Tomás Kosicky és a horvát (korábban a Diósgyőrben is védő) Ivan Rados. A DVTK-nál viszont rengeteg a légiós, akiktől meg kell válni, átlagban 1 magyar kezdett a meccseiken az utolsó fordulókra, télen egy horvát edző mellett 10 légiós érkezett, ez is elárulja milyen nehéz helyzetben a klubvezetés…

3 légiós szerepelhet akár kettős állampolgársággal is jövőre a borsodiaknál, ám az ő maradásuk is kérdéses. Továbbá vannak olyan magyar játékosok, akik szintén az eligazolás mellett tehetik le a voksukat. Jelenleg Antal Botond, Bukrán Erik, Hegedűs János, Polgár Kristóf, Márkvárt Dávid, Szűcs Kornél, Iszlai Bence; Molnár Gábor, Zsiga Máté és Makrai Gábor akik a magyar színeket képviselik a csapatban, emellett Zoran Zekicet Kuttor Attila vagy Csizmadia Csaba válthatja a kispadon sajtóhírek szerint.

Mozgalmas lesz Miskolcon az átigazolási piac, ezzel nem lehet vitatkozni. Mi összeszedtünk 10 korábbi Diósgyőr játékost aki akár a nyári, akár a téli időszakban visszatérhet a piros-fehérekhez.

Egerszegi Tamás

Egerszegi az utóbbi időben rengeteg csapatban megfordult, többek közt a Vasasban és a Paksban, jelenleg pedig a másodosztályú Győr játékosa, ám a másik győri alakulatban is megfordult, a Gyirmótban. Ez még első diósgyőri korszakában volt, amikor 2014 és 2016 között közel 50 meccsen lépett pályára. 2020-ban aztán visszatért Miskolcra, ám az év második felében már nem játszatták, így választotta az ETO-t. Csakhogy nem kizárt, hogy most kulcsszerep is hárulna rá, ha ismét a klub kötelékébe tartozna.

Takács Tamás

Takács, aki 2013 óta (osztálytól függetlenül) csak keleti klubokban szerepel, is esélyes a visszatérése. Ő ugyanis jelenleg a Kazincbarcika játékosa, amely a szezon végén kiesett, a harmadosztályban pedig nem valószínű, hogy kíván szerepelni. A magyar támadó 2014 és 2016 között erősítette a DVTK-t, és ugyan nem ontotta a gólokat, a legfontosabbakat általában ő szerezte. Utána jött egy kis nyíregyházi kitérő az NB II-be, majd a Debrecen játékosa lett. Az ottani időszak után jött a váltás, ám Mezőkövesden egyáltalán nem számoltak vele, így szinte egy teljesen üres idény után Szegeden kötött ki, fél év után pedig igazolt Barcikára. Takács leigazolása talán az egyik legvalószínűbb a 10 közül.

Barczi Dávid

A magyar középpályás legtöbb pályára lépését egy klubban pont a Diósgyőrben számlálhatja, a korábbi Újpest-, Videoton- és Zalaegerszeg- játékos. Barczi jelenleg is Borsodban „játszik”, mivel az ősszel szabadon igazolható játékosra a Pintér Attila vezette Mezőkövesd csapott le. De nem sokáig volt alapember, hiszen a vezetőedzővel való összetűzése miatt száműzetésben részesült. Az is csoda volt, hogy maradt a klub kötelékében télen is; márciusban pedig arról szóltak a cikkek, hogy elvileg szerződést bontottak a felek. Ha a múltban nem is, e nyáron biztosan meg fog történni. Barczi maradhatna abban a megyében és igazolhatna ahhoz a csapathoz, amelytől a legtöbbet kapta, valamint segíthetné az azonnali visszajutásban a DVTK-t.

Gohér a 2019-20-ban feljutó Budafok színeiben (fotó: budafokimte.hu)

Gohér Gergő

A jelenleg csapat nélküli Gohér Gergő leigazolása is a pakliban lehet Diósgyőrben. A feljutást követően Budafokról távozó és azóta a méltán híres „Without Club-ot” erősítő Gohér korábban több mint 130-szor öltötte magára a piros-fehér mezt. Tehát neki a DVTK egyáltalán nem ismeretlen közeg. Nem mellesleg a másodosztályban a Soroksárt, Borsodban pedig a Mezőkövesdet is erősítette korábban.

Bacsa Patrik

A Diósgyőr támadószekciójába is jól jön majd az erősítés. Bacsa Patrik nevét talán mindenki a Diósgyőrből ismerte meg. Másfél éve azonban Bacsa otthagyta a Diósgyőrt az Újpest kedvéért, ám szinte csak epizódszerep jut neki a Liláknál, így ha visszatérne Miskolcra egy osztállyal lejjebb, talán pozitív irányba folytatódhatna a karrierje.

DVTK
Koman közel sem futotta be a tőle elvárt pályát, de a Diósgyőrbe még visszatérhet (fotó: AS Monaco)

Koman Vladimir

A korábbi magyar válogatott játékos sokkal nagyobb jövő előtt állt, mint amilyen pályát végül befutott. Koman legutoljára 2016-ban volt magyar csapat játékosa, akkor pont a DVTK-t erősítette. Az utóbbi 2 klubja Ázsiában az iráni és az arab bajnokságban található, igaz, a szezon végén kiesett együttesével, és nem biztos, hogy az arab másodosztályban maradna. Itt az a kérdés, a magyar másodosztály vonzóbb-e számára…

Szarka Ákos

A 2017-18-as szezonban még az első osztályban is gólokat szerző Szarka Ákos visszatérése az NB II-be nem valószínűtlen. Az utóbbi 2 magyar csapata ugyanis a Gyirmót és a Kaposvár volt, amely gárdák ugyan egyszer-egyszer megfordultak a 12 csapatos NB I történetében, jóllehet Szarka mindig a másodosztályú alakulatot erősítette. Ám kaposvári karrierje nem valószínű, hogy átnyúlik a 2021-22-es szezonra, hisz a Rákóczival kiesett a harmadosztályba. Adott tehát a lehetőség, hogy volt csapatát ugyanabban a ligában erősítse.

DVTK
Nem a diósgyőriek voltak a legjobb évei – jöhet a második felvonás? (fotó: NSO)

Busai Attila

Azt hiszem nem teszünk meredek kijelentést, ha azt mondjuk, Busai Attila karrierje eléggé hanyatlóban van. A korábbi Fradi-játékos 2017 és 2018 alatt volt a miskolciak játékosa, ám viselkedésével az akkori vezetőedzőnél, Bódog Tamásnál finoman szólva is elvágta magát, így új csapatot kellett keresnie magának. Végül Indiában találta a következő állomáshelyét majd a svéd harmadosztályban ahol bemutatkozása előtt a klub körüli botrányok miatt már távoznia is kellett… 3 év után tehát itt az esély, hogy Busai régi önmagát visszanyerhesse.

Elek Ákos

Talán az egyik legnagyobb név a 2018-ban a válogatottságot ideiglenesen lemondó középpályás. Elek jelenleg a MOL Fehérvár II-ben szerepel, hiszen 1 éve tették ki 2 csapattársával az együttes első csapatából. (Érdekesség, hogy egyik ilyen Futács Márkó volt, aki viszont télen megtalálta új csapatát Zalaegerszegen). Elek éveket töltött el a Diósgyőrben a kazah légióskodás előtt, és mivel a harmadosztályban eltöltött egy évet, korábbi együttese egy osztállyal feljebb vonzó lehet akár a 48-szoros válogatottnak.

Megérte a kínai kaland? (fotó: Tumbász Hédi)

Kádár Tamás

Láttuk az utóbbi időben, hogy sok játékos a válogatottat képes beáldozni azért, hogy a klubcsapata érdekeit szolgálja. (Lásd: Pátkai Máté és Feczesin Róbert – Vasas, Dzsudzsák Balázs, illetve Korhut Mihály – Debrecen). Úgyhogy akár ez Kádár Tamás személyében is megtörténhet. Kádár a 2019-es spliti 3-0-s vereség óta viszont nem volt a válogatottban, a Dynamo Kievből is távoznia kellett, Kínában már a második csapatát tudhatja magáénak. Noha Kádár frissen igazolt el, de a bemutatkozása is borzasztóra sikeredett a 6 kapott góllal… Ha az 57-szeres válogatott védő hazatérne, az is csak télen lenne valószínűbb, ám talán a Diósgyőr legnagyobb fogása lehet, a fentiekből kiindulva pedig van rá esély.

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője


Ebben a cikkben 10 volt DVTK-spíler szerepel, a visszatérés egyes játékosok esetében egyáltalán nem valószínű, de néhányuknál, a kiesés miatt, lehet rá esély.

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: dvtk.eu