„Célom a Bajnokok Ligája elérése” – Eduvie Ikoba-interjú

Digiqole Ad

NB I × idegenlégiósok = Footballhun TV-interjú. Ez új sorozatunk képlete, amelyben volt- és jelenlegi NB I-es légiósokkal készítünk rövid interjút, ahol az illető magyarországi tapasztalatairól, céljairól, élményeiről tudhattok meg többet. A mai részben a tavaly még Zalaegerszegen játszó Eduvie Ikoba volt a vendégünk, aki nagyon készségesen válaszolt kérdéseinkre.
Football hun TV-tartalom.

Eduvie Ikoba
Az amerikai center huszonkilenc alkalommal ölthette magára a ZTE mezét (fotó: ztefc.hu)

Hogyan érezted magad Zalaegerszegen?
Nagyon élveztem a zalaegerszegi időt. A klub nagyon bízott bennem, és lehetőséget adott triálisként. Ez volt az első csapatom profiként, és sokat tanultam az ott töltött idő alatt. A szurkolók is rendkívül támogatóak és kedvesek voltak velem, így mindig könnyű volt 100% erőfeszítést nyújtani.

Melyik volt a legemlékezetesebb meccsed Zalaegerszegen?
A kedvenc meccsem volt az első meccs a Ferencváros ellen. Annak ellenére, hogy 2-1-es vereséget szenvedtünk, gyönyörű gólt szereztem, és a hangulat a szurkolóknak hála remek volt!

Miért döntöttél úgy, hogy aláír a Trencinhez?
Különböző lehetőségeim voltak, de azért választottam Trencint, mert a klub valóban a játékosok egyéni fejlesztésére összpontosít. Úgy gondolom, hogy itt játszva esélyem lesz fejlődni, és remélhetőleg eljutok az európai futball legmagasabb szintjére.

Visszatérnél Magyarországra?
Igen, természetesen! A futball minősége nagyon jó, és ez egy gyönyörű ország. Még mindig figyelemmel követem a ZTE fejlődését, valamint a többi klubot, így nem lennék meglepve, ha a jövőben visszatérnék.

Milyen céljaid vannak a jövőre nézve?
Céljaim közt szerepel a lehető legmagasabb szintű futball elérése. Szeretnék a Bajnokok Ligájában játszani, és hazámat nemzetközi szinten is képviselni.


Eduvie Ikoba a ZTE-ben 4 elsőosztályú gólt szerzett, de a kupában a Vidi kapuját is bevette az 50-es lábméretű amerikai futballista. Jelenleg a Trencinben (szlovák első osztály) 21 meccsen 4 gólja és egy gólpassza van a támadónak.

Videós formában e linken nézhetitek meg az interjút. Jövő héten újabb interjúval jelentkezik a rovat, érdemes tehát követni a Foci Java és a Footballhun TV oldalait.

Szerző: Tarr Ákos, a Footballhun TV szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: ztefc.hu