NB I: a meglepetésekben gazdag őszi idény összefoglalója – 2. rész

Digiqole Ad

Legújabb cikkünk, melyben azt is taglaltuk, a Kisvárda túl-, a MOL Fehérvár pedig alulteljesített eddig az NB I-ben, a goal.com-on érhető el.

fotó: MTI/Koszticsák Szilárd; kisvardafc.hu/Móricz Csaba

MOL Fehérvár

Kisebb szakadék (hat pont) után a MOL Fehérvár FC-vel folytatjuk. Az egyes szezonok előtt rendre a Ferencváros legnagyobb riválisának kikiáltott fehérváriak, jelenleg csupán a tabella negyedik helyét foglalják el. A hazai pályán lejátszott meccseket figyelembe véve ugyan vezetnék a tabellát; könnyelmű idegenbeli vereségeiknek, ponthullajtásaiknak köszönhetően (8 meccs alatt 7 pont) viszont nem biztos a kupaindulást érő helyek valamelyikének elérése sem. Ilyen kerettel jócskán elvárás alatti teljesítmény lenne ez Szabics Imre fiaitól.

A Puskás-Kisvárda párharcok immáron nagyobb presztízzsel bírnak (fotó: Árvai Károly)

Puskás Akadémia

A 2020-21-es idényt ezüstéremmel záró Puskás Akadémia a tabella harmadik fokán telel. Az egyel kevesebb mérkőzést játszó (a Puskás Akadémia-Ferencváros összecsapást 2022. január 27-én pótolják) felcsútiak legutóbbi öt találkozójukon mindössze hat pontot szereztek a megszerezhető 15-ből;

Többek között az októberben elért ötmeccses győzelmi szériájuknak köszönhetően azonban vesztett pontok tekintetében csupán négy egységre vannak a legnagyobb bajnokaspiráns Ferencvárostól.

Kisvárda

Az OTP Bank Liga idei kiírásának meglepetéscsapata kérdés nélkül a Kisvárda. A tavalyi szezonban ötödik helyet elérő várdaiak a Zalaegerszeghez hasonlóan győzedelmeskedni tudtak a Groupama Arénában is, valamint a legnagyobb riválisainak számító Puskást és a Fehérvárt is felülmúlták már. A szezonkezdet elején sokak által csak pillanatnyi kiugrásnak vélt sikerek igencsak elhúzódtak, utolsó öt meccsükön 11 pontot gyűjtve, veretlenek maradtak. A szabolcsiak Joao Janeiroval kezdték meg az idényt, de kiváló eredményeinek köszönhetően már az ősz folyamán is több klub szemet vetett rá. A végül nagy meglepetésre a Dunaszerdahelyhez szerződő szakember helyét Erős Gábor mint megbízott szakvezető vette át. Ideiglenes megoldás ide-vagy oda, a Kisvárda nem vett vissza, tovább folytatta szériáját, minek köszönhetően a Ferencvárostól egy pontra, a tabella második fokán vághatnak neki a tavaszi félévnek.

Olvasd el cikkünk első részét is!

Ferencváros

A tabellán elfoglalt helyét tekintve ugyan nincs meglepetés, hisz vezeti a bajnokságot, de a helyzete korántsem a régi. Ez a csapat a Ferencváros. A sorozatban háromszoros magyar bajnok, idén is egy nemzetközi kupasorozat főtábláján szereplő zöld-fehérek, alig több mint fél éven belül kétszer is edzőt váltottak. Először a sikert sikerre halmozó Szerhij Rebrov helyére Peter Stöger ült le. Az osztrák szakember jól kezdte magyarországi karrierjét, egy szoros BL-rájátszást követően a másodikszámú európai kupasorozat, az Európa-liga csoportkörébe juttatta csapatát. A rendkívül erős sorsolás ellenére mindenki többet várt a csapattól. Csupán az utolsó fordulóban, a már valós tét nélkül lejátszott Leverkusen elleni párharc során sikerült győznie a gárdának.

Már a sajtó előtt is bemutatták Csercseszovot (fotó: Földi Imre)

A sikertelen nemzetközi szereplés mellett az NB I-ben sem remekelt a csapat; a Groupama Arénában több csapatnak is sikerült pontot, pontokat rabolnia a Fraditól. Idegenben, az utolsó, DVSC ellen lejátszott találkozótól eltekintve azonban jöttek az eredmények, így ha nem is az elmúlt években megszokhatott hatalmas fölényével, de vezetik a bajnokságot. A nem megfelelő eredmények mellett az öltözőben sem volt felhőtlen a hangulat (lásd Uzuni és Tokmac összetűzése az FTC-MTK örökrangadón), így a ferencvárosi vezetőség úgy látta jónak, ha változtat.

Ekkor sok találgatást követően a korábbi orosz válogatott szövetségi kapitány, Sztanyiszlav Csercseszov érkezését jelentették be. A szakember habitusát ismerve, nem kérdés, más típusú, talán a rebrovi érához hasonló Ferencvárost láthatunk majd az elkövetkezendő időkben.

A cikkért katt az alábbi címre!

NB I: az érdekes ősz, izgalmas tavaszt ígér

Szerző: Berki Dániel, a Goal Vonal szerkesztője

Olvass további focis cikkeket nálunk!

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd; kisvardafc.hu/Móricz Csaba